Gogosi cu inghetata

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Apr 2010 | 10263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • 100grame zahar
  • 2linguri smantana
  • o lingura untura
  • putina sare
  • un cubulet drojdie
  • apa calda
  • inghetata vanilie
  • ciocolata (30gr)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele

am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat

se adauga apa atat cat sa obtineti un aluat ferm pe care-l lasati la dospit aprox 40-50min

pe blatul de lucru presarat cu faina  intindeti o foaie cu o grosime de aprox 2cm

cu ajutorul a doua pahare (unul mare si unul mic)decupati cercuri in aluat(intai un cerc mare pe care-l decupati in interior cu ajutorul paharului mic si scoateti aluatul din interior)

se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

se scot cu o paleta astfel incat sa se scurga uleiul

cand s-au racit ,se pudreaza cu zahar

se aseaza pe farfurii,se ineaca in inghetata:)))si se orneaza cu ciocolata topita

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Minge de fotbal"