Gogosi pufoase de post

de cosraz in Dulciuri, 17 Mai 2012 | 6794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 ml ulei
  • 4 lingurite zahar
  • 1 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 480 ml apa calduta,
  • 1 buc. esenta rom
  • 4 buc. zahar vanilinat
  • 1 varf cutit sare
  • 500 ml ulei ptr prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase de post:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar pudra si apa calduta pe care o lasam la crescut. Restul de faina il punem intr-un vas pentru framantat in forma de fantana in care adaugam drojdia crescuta bine, uleiul si mirodeniile. Incepem sa framantam bine adaugand din cand in cand apa. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasam la crecut pentru 30-50 minute apoi il scoatem pe masa de lucru, impartim aluatul in mai multe bucati mai mici pe care le modelam dupa forma dorita. Le lasam la crescut inca 30 minute.le coacem in ulei incins si le scoatem pe servete sa le absoarba uleiul.

Cand sunt gata le pudram cu un pic de zahar .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

RODIMUR

234 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza