Gogosi pufoase

de ralu_ca in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 37151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 - 600 g faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • 50 g unt
  • putina sare
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic zahar pudra
  • untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus maiaua, zaharul, ouale batute bine, sare,zaharul vanilat, untul si am amestecat pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini. Am lasat la dospit si acoperit la loc cald approx 1 ora. Apoi am intins foaie si am inceput sa "fac" gogosile ( am folosit un pahar mediu ) si le-am mai lasat la "odihnit" cam 15 minute. Intr-o cratita am pus untura,astfel incat gogosile sa se afunde in ea, am incins-o bine si am prajit gogosile. Au iesit o bunatate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]