Gogosi infuriate

de - Andreea - in Mancaruri de post, 23 Mai 2014 | 6680 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Merisor...sunt niste gogosi atit de bune si pufoase...si unde mai pui ca sunt si de post !!! Multumesc mult Meri pentru reteta >:D

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 500 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate:

Punem drojdia impreuna cu zaharul intr-un bol si frecam pana ce drojdia s-a lichefiat.

Adaugam 200 ml apa calduta ( NU fierbinte) si 200 gr faina cernuta.Amestecam ingredientele ,acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 10 minute.

Restul de apa o incalzim si o amestecam cu sarea.Turnam peste maia amestecand continuuu cu o lingura de lemn.

Adaugam faina putin cate putin amestecand mereu.

Vom obtine un aluat moale (pe care nu il vom framanta ).Presaram putina faina pe suprafata si lasam la crescut 25-30 minute.

Cand aluatul a crescut ( aproape si-a dublat volumul) formam gogosi pe care le prajim in uleiul incins in prealabil la foc tare.

Ca aluatul sa nu se lipeasca,inainte de a modela fiecare gogoasa umezim mainile intr-un vas cu apa.

Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Se pudreaza cu zahar pudra,dupa preferinta fiecaruia.

TIPS-URI

1

Pentru gogosi mai aromate puneti in aluat si 2-3 pliculete cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

23.05.2014, 22:38

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:22

foarte bune!

janette 1

04.03.2015, 19:27

Tocmai le-am facut...sunt senzationale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancarica de naut, bulgur si fasole rosii