Gogosi cu branza si marar

de elena1988 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 10396 vizualizari

 

Au fost foarte bune, aluatul de gogosi dulceag, branza sarata, si apoi date prin zahar pudra, au fost nemaipomenite, merita incercate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 25 gr de drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 gr de unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
  • o legatura de marar mai mica, mai sfrijita
  • 1 ou batut
  • telemea de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza si marar:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul.

Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta putin si cu un disc rotund se fac cercuri medii.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu oul batut si mararul, apoi se pune cate o lingurita plina de branza, se pune al doilea cerc si se ciupesc bine de tot pe margini, altfel se vor desface in timpul prajirii

Se prajesc in baie de ulei fierbinte cateva secunde sau 1 minut. Se pun pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul.

Se servesc cu zahar pudra. Sunt foarte bune se topesc in gura de moi ce sunt.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca nu le lipiti bine se vor desface, mie mi s-a desfacut una, dar a fost foarte frumoasa arata ca o scoica, am pus poza mai jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele la aparat (Doughnut)