Gogosi berlineze

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Dec 2012 | 4723 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.

Amestecam foarte bine cu un tel.

La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.

Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul.

Pe masa tapetata cu faina, intindem o foaie de aproximatin 1 cm grosime.

Taiem gogosi cu un pahar, apoi ii acoperim cu un prosop si ii lasam la crescut inca 1 ora.

Punem ulei intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine.

Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar amestecat cu putina scortisoara.

Sunt foarte, foarte buni si super pufosi!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi marocane