Gogosi

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2009 | 10189 vizualizari

 

Aluatul se poate face la masina de paine...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500g faina
  • 25 g drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte.


Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale,restul de zahar,sarea,zaharul vanilat,untul si laptele cate putin.


Se framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se intinde o foaie de 2 cm grosime si se taie in formele dorite.Se mai lasa gogosile un pic pe masa sa creasca apoi se prajesc in uleiul bine incins.

Ca sa le infurii :)) le-am facut cu degetul mare cate o gaura pe mijloc.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]