Gogosele

de Corinuta in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 12908 vizualizari

 

N-am mai facut pana acum, nu pentru ca ar fi greu ci fiindca imi erau la indemana sa le cumpar. In plus, ies mai multe decat poti manca o data, iar daca raman pentru ziua urmatoare, parca nu mai sunt la fel de bune!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet zahat vanilat
  • 1 cana ulei pentru prajit
  • 50 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Faina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul batut se framanta bine cam 8-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se pune la dospit intr-un loc caldut ferit de curent pentru o ora.

Dupa ce a dospit, se rastoarna aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cam de un deget de groasa. Cu ajutorul unei cani sau a unui pahar decupam gogosile, pe care le lasam la dospit inca 40 de minute intr-o tava, la loc caldut.

Se prajesc gogoselele in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc, se scot pe servetele absorbante, iar apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi americane - Donuts