Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau

de cristeena20 in Paste, 26 Iun 2015 | 2996 vizualizari

 

M-am indragostit de acest fel de paste si alaturi de un sos potrivit poate fi o masa excelenta acompaniata de un vin alb racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de gnocchi simpli
  • 3 rosii bine coapte
  • ulei de masline, sare, piper, 1 lingura zahar, 2 linguri pulpa de tomate, 1/2 cutie de rosii din conserva
  • 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi
  • busuioc verde proaspat
  • 1 bucata de cod bacalhau
  • parmezan ras
  • sos picant optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau:

- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana. 

- Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si rosii din conserva. In blender am pus rosiile si sucul de la cele din conserva , am pus busuiocul verde si am mixat , devenind un suc gros si aromat.

-In cratita am pus ceapa tocata fin cu ulei de malsine la calit, la foc mediu, sa nu se arda ci sa se inmoaie frumos . Adaugam apoi usturoiul tocat si el. Turnam sosul de tomate si punem inca 2-3 linguri de pastra de rosii. Amestecam bine si punem sare, piper alb . Lasam sa scada putin si sa se imbine gusturile si la final punem putin zahar, sa nu fie acid sosul. La final adaugam codul maruntit . 

- Gnocci proaspete se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram si adaugam in sos. Servim cu mult parmezan ras si busuioc verde tocat la final.

Nu uitati si vinul alb sau verde rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rigate tricolore cu sos rosu