Gnocchi cu branza colorati

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2017 | 3692 vizualizari

 

Gnocchi sunt foarte cunoscuti mai ales printre iubitorii de mancare italiana. Cea mai raspandita reteta de gnocchi este cea pe baza de cartofi , dar azi va propun o reteta cu branza de vaci. Acestia sunt la fel de gustosi,dar mie mi se par mai simplu de facut, daca avem o branza buna.
 
Eu i-am servit cu unt aromatizat, dar sunt minunati ca si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce uscata
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 100 gr branza telemea
  • 50 gr spanac oparit si tocat
  • 100 gr unt
  • 2 cm ghimbir
  • parmezan pt servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu branza colorati:

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.

 Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina. Din aceste ingrediente, facem un aluat cu care se poate lucra, chiar daca e usor moale.

Impartim aluatul in jumate. Intr-o parte, punem spanacul tocat marunt si scurs bine de lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde.

Pe masa, presaram faina si formam din aluatul obtinut, suluri ca si niste ,,carnati,,. Cu un cutit ascutit, taiem bucati egale. Daca copiilor vostri le face placere sa va ajute in bucatarie, se vor distra daca o sa ii lasati pe ei sa formeze sulurile de aluat.

II asezam intr-o tava presarata cu faina sau se pot lasa pe masa infainata.

Intr-o oala, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa fierbe, punem in ea gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.

II scurgem.

Intr-o tigaie mai incapatoare. punem la topit untul. impreuna cu 1 lingura ulei si bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare. il scoatem. L-am folosit doar pentru a aromatiza untul.

Cand untul a devenit lichid, punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga fiecare prin unt.

Se servesc calzi, cu parmezan razuit deasupra.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu branza colorati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu sos de ciuperci