Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 28 Iul 2013 | 33695 vizualizari

 

Am inceput de cativa ani sa fac torturi. Si cum la mine in familie este foarte apreciat tortul de ciocolata si cel diplomat cu multe fructe, m-am gandit sa caut o reteta perfecta pentru a imbraca aceste torturi intr-un strat de ciocolata. Am tot experimentat tot felul de glazuri, creme etc...dar ba se spargeau (daca nu foloseai un cutit bagat in apa fierbinte) cand vroiai sa tai felia de tort, ba nu se intindea uniform...insa, intr-o buna zi, am gasit pe artaculinara.ro acest jeleu-glazura de cacao si de-atunci (de vreun an) sunt foarte incantata ca pot glazura torturile frumos, uniform, fara sa am probleme la feliere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru glazurarea unui tort cu diametrul de 21- 25 cm:
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat:

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece.

Cernem cacao.

Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. 

Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel.

Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta.

Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.

Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura, amestecam si o putem folosi la glazurarea torturilor, prajiturilor etc.

Daca va ramane glazura o puteti pastra intr-un borcan cu capac, la frigider, maxim 2-3 saptamani si in momentul in care doriti sa o folositi o incalziti pana se topeste (ea va deveni ca un jeleu cand e rece), o strecurati ca sa nu aiba cocoloase si o folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anomisana 1

04.08.2013, 18:03

Seamana cu glazura oglinda a Laurei Adamache, care este minunata. Da, este o buna idee de glazurare.

Micutza Luana 1

08.09.2013, 20:32

RalukaToprak 1

02.05.2014, 22:31

Arată precum rangul, "Senzational "!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem