Ghiveci de legume

de teodora89 in Mancaruri de post, 22 Mai 2012 | 5755 vizualizari

 

Nu stiu cat e de atragatoare ca aspect,dar sunt sigura ca gustul e extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 zucchini
  • 4 cartofi medii
  • 4 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 conserva mazare
  • 1 conserva fasole verde
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de 250 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se spala toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii se rad pe razatoarea mare, zucchini, cartofii si ardeii se taie cuburi mici, la fel si telina, iar ciupercile se taie feliute. Se clatesc mazarea si fasolea cu apa, pentru a elimina conservantul, iar verdeturile se toaca marunt.

Se pune ulei intr-o oala destul de incapatoare, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata si se caleste. Dupa 2 minute se adauga morcovul ras, zucchini, cartofii si ardeiul, apoi telina si ciupercile si se calesc pentru 2-3 minute. Se adauga paharul de vin si se lasa la foc potrivit sa se evapore, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a evaporat vinul, adaugam mazarea si fasolea scursa, rosii din conserva si un pahar de apa. Punem si verdeturile tocate, cimbrul, dafinul, sare si piper. Se acopera cu un capac si se fierbe innabusit la foc potrivit pana legumele sunt fierte.

Cand e gata se ia de pe foc si se lasa la odihnit cu capac pentru 10 min. E foarte buna cu paine proaspata si o salata de rosii langa.

TIPS-URI

1

daca vreti ghiveciul mai lichid mai puneti un pahar de apa si jumatate de conserva de rosii cuburi sau 2 linguri de buion diluate cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume (varianta de primavara)