Foarte potrivit pentru o zi de post sau ca si garnitura ,langa o bucata de carnita;)
Mai intai ne pragatim toate legumele.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel.
Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele.
Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem in doua,ii curatam de toate semintele ,apoi ii taiem bucatele potrivite.
Rosiile le spalam,le curatam de coaja si le taiem cuburi.
Punem uleiul intr-o cratita(nu foarte mare)la incins.
Adaugam ceapa si o inmuiem 2-3 minute.
Apoi adaugam toti ardeii,peste ceapa si ii lasam si acestia 2-3 minute.
La urma adaugam rosiile si dovleceii.
Ii tragem si pe acestia putin in ulei,apoi adaugam putina apa.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.
Invartim din cand in cand,si mai punem cate putina apa,dar calda.
Cand legumele sunt bine facute,punem pasta de tomate ,omogenizam si mai lasam 2-3 minute pe foc.
Cand este gata inchidem ochiul aragazului,iar deasupra presaram patrunjel verde.
Pofta buna!!!