Ghiveci de legume

de Rocsi in Mancaruri de legume, 20 Oct 2011 | 7427 vizualizari

 

Foarte potrivit pentru o zi de post sau ca si garnitura ,langa o bucata de carnita;)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 ardei galbeni
  • 2 ardei kapia
  • 2 gogosari
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Mai intai ne pragatim toate legumele.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel.

Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele.

Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem in doua,ii curatam de toate semintele ,apoi ii taiem bucatele potrivite.

Rosiile le spalam,le curatam de coaja si le taiem cuburi.

Punem uleiul intr-o cratita(nu foarte mare)la incins.

Adaugam ceapa si o inmuiem 2-3 minute.

Apoi adaugam toti ardeii,peste ceapa si ii lasam si acestia 2-3 minute.

La urma adaugam rosiile si dovleceii.

Ii tragem si pe acestia putin in ulei,apoi adaugam putina apa.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Invartim din cand in cand,si mai punem cate putina apa,dar calda.

Cand legumele sunt bine facute,punem pasta de tomate ,omogenizam si mai lasam 2-3 minute pe foc.

Cand este gata inchidem ochiul aragazului,iar deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai prajite