E toamna, e bogata, daca ai muncit in timpul anului, acum aduni roadele....azi despre piersici rosii de gradina...colorate, parfumate delicioase....
Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic.
Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai rabdare sa scada, focul sa fie foarte mic, chiar daca asta inseamna aproape 10 ore se merita, a iesit un gem foarte gustos.
Dupa ce a scazut bine, se stinge focul si se lasa pana a doua zi ( era prea noapte sa mai stau sa-l pun in borcane) se pune in borcanele sterilizate, se capacesc borcanele si se depoziteaza in beci, camara, debara, fiecare unde poate.
La iarna este foarte bun pentru diverse prajituri, fursecuri, etc.