Gem din caise si cu miez de nuca

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 15 Iun 2011 | 7699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 de bucati de caise
  • 600 grame aproximativ ,zahar
  • 100 ml apa
  • 100 gr miez de nuca
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din caise si cu miez de nuca:

Caisele spalate si tamponate cu prosopul se desfac in jumatati scotandu-le samburii.

Intre timp intr-o oala de aproximativ 4 litri se pune zaharul si apa la fiert. Cand zaharul s-a dizolvat se pot pune caisele. Se lasa la fiert la foc potrivit si intre timp luam spuma cu o lingura de lemn speciala pentru dulcegarii. Cand este aproape gata se poate pune nuca, coaja de lamaie si zeama, se mai lasa pret de 5 minute la fiert si se opreste focul . Se lasa 15 minute si se poate pune in borcane care se acopera bine cu prosoape pana se vor raci complet.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din caise si cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise