Gem de prune

de T I M E A in Dulceata / Gem, 15 Aug 2012 | 7089 vizualizari

 

Din camarile noastre nu poate lipsi minunatul gem de prune cu aroma lui inconfundabila.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune fara samburi
  • 800 gr zahar
  • zeama de la o lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.

Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.

A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda gemul de prune de fundul cratitei.

Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.

Fierbem aprox 2 ore pentru un gem de prune  mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti un gem de prune  mai moale.

Turnam gemul de prune in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi. 

 

TIPS-URI

1

gustosul gem de prune poate fi folosit cu succes la prepararea prajiturilor,tartelor sau cornurilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

T I M E A 1

29.08.2012, 10:48

Ina ma bucur ca iti place

Mitinita 1

30.08.2012, 13:42

nu refuz

T I M E A 1

30.08.2012, 14:26

Miti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune