Gem de prune

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 4817 vizualizari

 

La gemul asta am pus kg la kg,dar tot nu stiu care-i gem si care-i dulceata...poate ca-i gem ca nu-s fructele intregi....nu stiu...in orice caz e super bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.prune bistritene bine coapte
  • 1 kg.zahar gelierzucker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in gem,la sfarsit,praf de scortisoara

2

m-am luat si eu dupa Gaby,ca sa vedeti mai bine ce culoare superba are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]