Gem de piersici

de Bucataras in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 6781 vizualizari

 

Cum a venit vremea piersicilor coapte, aromate, am pus repede si de un gem de piersici, cu putin zahar, pentru ca sunt fructele suficient de dulci. Si e fara conservanti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa. 

Adauga zaharul si amesteca din nou. Paseaza fructele si lasa-le la fiert, iar pe masura ce se formeaza spuma deasupra indeparteaza-o.

Daca piersicile sunt coapte bine isi vor lasa mai multa zeama, asa ca fierberea va fi mai de durata. Gemul trebuie sa scada bine pentru a putea fi conservat pentru iarna. Deci timpul de fierbere se adapteaza in functie de fructele folosite pentru gem. :) 

Ai grija sa amesteci din cand in cand gemul, sa nu se lipeasca fructele de fundul cratitei. 

Toarna gemul fierbinte in borcane, pune capacele si apoi sterilizeaza-le in cuptor, in jur de 15 minute e suficient. 

 

TIPS-URI

1

piersicile se cantaresc fara samburi, pentru a doza bine cantitatea de zahar de adaugat in gem;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici