Gem de pere cu mere

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 28 Aug 2011 | 18208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pere
  • mere ponice
  • zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere cu mere:

Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce).

Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o oala mare, se amesteca cu aproximativ 800g zahar si se lasa de seara pana dimineata (cazul meu) ca sa lase merele zeama. 

Se pune la fiert, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de fund si eventual daca mai este necesar se adauga zahar. Inainte cu 10-15 minute de a stinge focul se adauga zeama de la o lamaie.

Se toarna gemul in borcane sterilizate, se pune capacul si se baga intre paturi la caldurica. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

29.08.2011, 10:52

excelent de buna felicitari

Rocsi 1

29.08.2011, 21:18

gemul ce imi aminteste de copilarie...un gem cu care am crescut si cu un gust grozav

Kori 1

25.09.2011, 15:30

gem de mere din gradina facea si bunica mea, vai da bun era, mai ales in clatite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese