Gem de gutui

de lilik in Dulceata / Gem, 2 Noi 2012 | 7862 vizualizari

 

Foarte aromat...

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gutui curatate si taiate cubulete
  • 5 pahare cu apa(fiecare pahar 250 ml)
  • 2 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc.

Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic 45-60 de minute circa(pana gemul capata o culoare frumoasa si este bine legat),amestecand mereu sa nu se lipeasca.

La sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai lasam 5 minute pe foc,dupa care punem gemul fierbinte in borcane sterilizate,punem capacul si le punem cu fundul in sus pana se racesc.

Depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]