Gem de capsuni

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2016 | 5547 vizualizari

 

Capsunile sunt fructele preferate in acest sezon si gradina produce din plin.M-am gandit sa fac un gem din aceste fructe delicioase si am reusit cel mai bun gem de pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 1.200 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

     Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul deasupra.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.

     A doua zi am scos vasul din frigider si am pus capsunile cu tot cu zeama lasata intr-o cratita cu fundul gros si le-am pus la fiert la foc potrivit.Din cand in cand am adunat spuma formata deasupra.

     Dupa ce a fiert gemul de capsuni si a scazut pe jumatate am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si am tras cratita de pe foc.Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate,deasupra am adaugat cate o feliuta de lamaie si am inchis bine borcanele.Le-am pus intr-un prosop mai gros si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.Putem pastra gemul in camara si doi ani.Pofta buna.

TIPS-URI

1

pentru a verifica daca gemul de capsuni a fiert destul scoateti pe o farfurie putin gem si daca acesta se incheaga inseamna ca afiert destul.

2

deasupra am pus o feliuta de lamaie este secretul care il stiu de la mamaia mea ca sa nu faca floare deasupra sau sa se zahariseasca gemul sau dulceata.

3

cand punei gemul in borcane puneti dedesuptul borcanului un cutit sau asezati borcanele intr-o tava de inox cu putina apa ca sa nu se sparga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni