Dulceata de corcoduşe

de botcrina in Dulceata / Gem, 15 Iul 2013 | 7077 vizualizari

 

Am zis să încerc să fac dulceaţă de corcoduşe şi a ieşit foarte foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduşe
  • 3 kg zahăr
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 1 lingură salicil
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduşe:

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine.

Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele.

Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute.

Fierbem dulceaţa la foc potrivit.

Încercăm dulceaţa pe o farfurie, dacă prinde o pojghiţă pe deasupra este gata, adăugăm salicilul şi mestecăm bine.

Punem în bocane, închidem cu capacele şi le lăsăm până a doua zi la dust în haine.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduşe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]