Dulceata de corcoduşe

de botcrina in Dulceata / Gem, 15 Iul 2013 | 6484 vizualizari

 

Am zis să încerc să fac dulceaţă de corcoduşe şi a ieşit foarte foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduşe
  • 3 kg zahăr
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 1 lingură salicil
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduşe:

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine.

Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele.

Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute.

Fierbem dulceaţa la foc potrivit.

Încercăm dulceaţa pe o farfurie, dacă prinde o pojghiţă pe deasupra este gata, adăugăm salicilul şi mestecăm bine.

Punem în bocane, închidem cu capacele şi le lăsăm până a doua zi la dust în haine.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

16.07.2013, 11:03

Stiu ca este foarte buna

Cris2711 1

16.07.2013, 20:27

super

botcrina 1

16.07.2013, 20:59

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de catina