Gem de capsuni

de mimmi in Dulceata / Gem, 18 Iun 2012 | 7105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni,
  • 1.5 kg zahar,
  • sucul de la 1 lamaie,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Mixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala. ! Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata ! Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit. Le depozitam intr-un loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mena29 1

20.06.2012, 08:46

deliciousflavours 1

20.06.2012, 09:00

prezentare de nota 10, iar gemul cu siguranta merita 10 cu plus

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:59

Favoritul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris