Gem de caise si cirese

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2012 | 4712 vizualizari

 

Primele caise ce s-au copt in gradina au fost batute de gheata dar nu am vrut sa le pierd asa ca am facut gem . Dorind sa ,, imbujorez'' culoarea gemului am combinat caisele cu cirese . Rezultatul : o culoare vie , placuta , tonica si un gust aromat -acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg cirese
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 lamaie zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si cirese:

  1. Se spala fructele .
  2. Caisele se curata de samburi si se taie sferturi .
  3. Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar .
  4. Se  lasa intr-un vas acoperit pana a doua  zi .
  5. Se pun fructele  la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti .
  6. Se fierbe pana caisele ,, se topesc'' .
  7. Puneti restul de zahar si zeama de lamaie .
  8. Inchideti jeleul parfumat-acrisor in borcane cu filet si dunstuiti intr-o  cratita  cu apa 30 minute .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.06.2012, 22:45

Faina combinatie!!!

diaconta 1

23.06.2012, 23:13

excelenta combinatie

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:43

Foarte aromat
si ce culori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caise făcute gem a la Panacris