Gem de caise, piersici si nectarine

de cristinutanicolita in Dulceata / Gem, 19 Iun 2018 | 4619 vizualizari

 

A iesit foarte aromat si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg piersici
  • 1 kg nectarine
  • 2 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise, piersici si nectarine:

Spalam foarte bine fructele, în apa călduță. 

Le scoatem samburii si le taiem.

Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul.

Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand.

Fierbem gemul, la foc mic, amestecând cât mai des, pana ajunge la consistența dorită.

Punem gemul in borcane. 

Capsam borcanele si le sterilizam.

TIPS-URI

1

Dacă vreti gemul mai dulce, adaugati mai mult zahăr.

2

Folositi fructe cât mai coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

20.06.2018, 06:24

Cred că e foarte bun! Și aromat!

Gherca Daniela 1

20.06.2018, 15:52

Tare bun!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:48

Suna foarte bine combinatia asta de fructe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara