Gat de berbec cu varza acra

de ANCA in Oaie, 26 Noi 2009 | 13484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gat de berbec(cca 1 kg)
  • 2 verze murate
  • suc de rosii
  • un pahar vin rosu
  • cimbru
  • usturoi
  • 2 foi dafin
  • boia
  • 2 flori marar uscat (de muraturi)
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gat de berbec cu varza acra:

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte.

Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper.

Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga un pahar din zeama in care a fiert carnea, sucul de rosii, cat sa acopere mancarea si se pune la cuptor 200 grade, cu capac, pentru aproximativ o ora jumate. Cand incepe sa scada, se adauga vinul, si se lasa la cuptor pana se inmoaie varza.

TIPS-URI

1

Nu merge fara ardei iute si mamaliga:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gat de berbec cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]