Acest preparat cu păstăi, roșii și busuioc este unul, pe cât de simplu, pe atât de savuros și ușor de făcut, perfect și pentru zilele de post.
Pentru Garnitura italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată, sunt necesare câteva ingrediente: păstăi, roșii, usturoi și busuioc.
Cum se prepara Garnitura italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată:
Pune la fiert apă într-o cratiță și adaugă un praf de sare. În momentul în care dă în clocot, pune păstăile la fiert.
Toacă mărunt usturoiul și ardeiul iute.
Într-o tigaie rece, pune ulei de măsline, ardeiul și usturoiul tocate. Încinge tigaia și lasă pe foc mic.
În momentul în care se înfierbântă uleiul și se rumenesc ușor ingredientele, adaugă roșiile tăiate în jumătăți. Mărește focul la mediu și lasă totul la gătit. Pune sare, piper și busuioc tocat mărunt. În momentul în care capătă crustă roșiile, adaugă păstăile scurse în tigaie. Amestecă ușor ca să se întrepătrundă aromele.
Mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi oprește focul. Presară câteva frunze de busuioc.
Servește garnitura de păstăi simplu sau alături de o friptură de vită.
Este foarte gustoasă și ușor de făcut.