Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor

de Carmen_g in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2015 | 25181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piure:
  • 5 cartofi medii
  • 1 lingura cu unt
  • 50 g telemea
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o conserva de ciuperci
  • 3 linguri cu pasta de tomate
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert suficient se paseaza cu putina apa in care au fiert si se adauga untul, telemeaua, sare si piper dupa gust. 

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida se adauga usturoiul tocat si el marunt, ciupercile taiate cubulete, pasta de rosii, o cana de apa si condimentele. 

Se lasa sa fiarba pana scade putin sosul. La final se adauga si patrunjelul tocat marunt.

Se toarna sosul intr-o tava termorezistenta. Se ia cate-o lingura din piureul de cartofi, se formeaza mici bile si se tavalesc prin cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Se asaza bilele de cartofi peste sos si se mai razuieste putin cascaval deasupra.

Se coace la cuptor 10-15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare festiva din cascaval in cosulete