Fursecuri "Linzer Augen"

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 9746 vizualizari

 

Linzer Augen este o prajitura austriaca, foarte cunoscuta, care se face si la noi, in Banat, si are un diametru de 5-6 cm. se mamanca in tot timpul anului...si numele vine de la orasul Linz, de unde provine, initial.In preajma Craciunului se face aceasta varianta, mini.

 

INGREDIENTE

  • 300 g    
  • faina200 g   
  •  unt 100 g    
  • zahar praf
  • 1 pachet de zahar praf
  • 2  galbenusuri
  • 100 g migdale macinate
  • 1 lingurita de coaja rsa de lamaie
  • 1/2 de praf de scortisoara
  • o marmelada acrisoara pentru umplutura
  •  zahar praf pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Linzer Augen":

Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute.

Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi, prin care se va vedea gemul... si le coacem pina devin aurii la 175 de grade, aprox. 10-12 minute.

Dupa ce s-au racit putin, cele cu orificii la presaram cu zahar, cele intregi le ungem cu gem de afine, caise sau coacaze rosii, si le lipim laolalta. le lasam sa se usuce 1-2 ore dupa care la putem pastra pana la Craciun la rece, in cutii bine inchise, cu hartie de copt intre straturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Linzer Augen"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:50

Minunate imi plac foarte mult...am preparat si eu fursecuri Lintzer de Craciun...

mirela0911 1

06.12.2011, 23:03

ce frumusele sunt

danakarin 1

07.12.2011, 04:54

Multzmesc Ruxy, multzmesc Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu portocale si ghimbir