Reteta am preluat-o de pe internet si am înlocuit faina alba cu cea integrala.
http://greensugar.ro/retete/fursecuri-de-post-fara-zahar/
Împărțim ingredientele in doua astfel:
-intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocala (eu am stors portocala).Framantam un aluat omogen. (Sau il dati pe robot, și il mai frământați putin la mana).Mai adaugati faina daca e prea moale.
-in alt bol punem restul ingredientelor ramse:faina și bicarbonatul rămas, cacaoa, indulcitorul, margarina, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam bine un aluat omogen si le dam pe amândouă la rece pentru jumătate de oră.
Intindem fiecare aluat cu sucitorul,apoi punem aluat alb peste cel negru și le mai intindem putin. Invartim aluatul si cu ajutorul unui cutit bine ascuțit taiem rondele de circa jumătate de centimetru.
Le asezam pe o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul încins , pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Din restul aluatului rămas puteti face niste fursecuri cum am facut eu.
Lasati sa se raceasca si apoi le serviti.
Poftă buna.
1
Puteti folosi faina normala.
2
Și in loc de indulcitor inlocuiti cu zahar circa 50-100 g.
3
Daca vreti le puteti pudra cu zahar pudra.