Fursecuri cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Aug 2013 | 4701 vizualizari

 

1.Ma mancau degetele sa -mi incerc noile achizitii in materie de forme
2.Pentru ca am aruncat in bagaje si-un plic de garant de la Dr.Oetker,sa fie acolo ca nu strica,trebuia sa-l folosesc
3.Pentru ca am adunat zmeura,norvegienii astia au pe la toate colturile zmeura,am facut si-un gem pe repede-nainte care mergea de minune cu un fursec
4.Asta-i ultimul punct,e ala critic ca nu au iesit uniforme fursecurile,dar am motiv,n-am avut sucitor sa intind coca,am folosit o sticla de plastic,deci sper sa fiu iertata.....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g smantana groasa
  • 130 g unt cu 80 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • cca 1 kg faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • gem de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu zmeura:

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va simti la mana cand framantam daca mai e nevoie de faina, formam un aluat elastic care nu se mai prinde de mana cand il framantam. Lasam la odihnit cca 15 min, apoi intindem foaie subtire ( la mine a iesit mai groasa din lipsa de scula adecvata) si taiem cu formele din dotare, o forma plina una cu gaura. Asezam fursecurile in tava cu hartie de copt si dam la cuptor cca 15-20 min. Repetem operatinea pana terminam de copt toate fursecurile. La final am copt si partile cele mici ca erau tare simpatice. Umplem fursecurile cu gem de zmeura, lipind un fursec plin si unul cu gaura. Le pudram cu zahar sau nu, dupa preferinte si se servesc cu pofta....sau fara.....

TIPS-URI

1

foaie se intinde destul de subtire,ele cresc frumos

2

peste oua am pus si un praf de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si unt