Fursecuri cu nuca si gem

de corina241 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 3440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 100 g nuci macinate
  • gem(prune, zmeura,etc)
  • 1 albus de ou bine batut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si gem:

Zaharul,untul si vanilia se pun intr-un castron maxandu-se pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga galbenusurile.

Se mixeaza din nou pana la amestecarea galbenusurilor si se adauga faina+praful de copt si sarea.

Se amesteca totul  si incepem sa facem mici bile din aluat pe care le vom da prin albusul batut spuma si apoi prin miezul de nuca.

Pregatim tava aragazului cu hartie de copt si asezam fiecare bila obtinuta,careia ,cu degetul, ii facem in mijloc o adancitura in care vom pune o gem,rahat sau migdale(dupa preferinta)

Cuptorul va fi incins in prealabil unde vom introduce tava pentru copt pe treapta din mijloc a cuptorului timp de 15 minute.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

corina241 1

24.12.2013, 14:07

Sarbatori fericite tuturor !!!!!!!

Rocsi 1

24.12.2013, 19:39

Mmmm ce imi plac!

diaconta 1

26.12.2013, 23:17

Sarbatori frumoase si tie fata draga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Năsturaşi de ciocolată