Fursecuri cu lamaie

de La Ancuta in Dulciuri, 14 Feb 2011 | 7158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1 galbenus
  • Pentru umplut:
  • lemon curd
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Scoatem din frigider si formam bilute de ~ 20 grame si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul apasam in mijlocul fursecurilor si facem o adancitura. Punem o jumatate de lingurita de lemon curd in fiecare adancitura.

Dam tava la cuptor, la 180 grade, timp de 20-25 de minute. Furscurile trebuie sa se rumeneasca usor pe margine.

Lasam la racit apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]