Fudulii de tauras - I ( la gratar )

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 18760 vizualizari

 

De curand mi-a adus Costel ditai' fuduliile de tauras . Doua. Nu bucati, ci kg. :))) Asa ca m-am pus pe jupuit , transat, feliat, fript si prajit ....
Stiu ca unele dintre voi veti fi oripilate, dar fuduliile bine gatite sunt un deliciu!!!!!!! ;) =)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 fudulii de tauras
  • 50 ml otet,
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi italiene de la Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii de tauras - I ( la gratar ):

 

Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine. 

Condimentam  cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi - ierburi italiene . Intr-o tava turnam 2-3 linguri cu ulei si 100 ml vin alb. Asezam cu grija jumatatile de fudulii si punem 10 minute la 180 grade in cuptorul cu halogen. ( Operatiunea se poate executa si la aragaz ) . Scurgem fuduliile si le asezam pe gratar, lasand sa se friga cca 10 minute pe fiecare parte.

Servim alaturi de legume fierte sau la grill . 

 

TIPS-URI

1

Mirosul de fudulii va disparea total daca le tii in apa cu otet pentru cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - I ( la gratar )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

MOKUSKA 1

07.08.2014, 15:15

minunate, e o delicatesa.

Panacris 1

21.04.2016, 08:26

Ina 1 29.05.2011, 15:33
" deci 7 tauri sau 3,5 ? ca nu stiu cum sunt dotati "
Sylvia, doi au fost tauri comunali, cum se zice... , unul era mai de cartier ( copilas ) , iar unul cred ca era veteran de razboi... )) Bunnnne!

katty 1

21.04.2016, 08:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza noua cu afumatura in vas roman