Fructe de mare cu pesto si paste proaspete

de mihaelar63 in Fructe de mare, 18 Feb 2016 | 6617 vizualizari

 

 Brusc si periodic am pofta de fructe de mare. De data aceasta le-am combinat cu pesto verde si paste proaspete. De cand gasesc paste proaspete sunt fericita, au un gust grozav.

 

INGREDIENTE

  • 750 g mix fructe de mare congelate
  • 500 g paste proaspete - truciolli
  • 1 borcan rosii cherry cu usturoi, ardei iute si busuioc [conserva proprie]
  • 3 linguri ulei masline de calitate
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri pesto genovese [cu busuioc ]
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita pudra chilli
  • sare
  • frunzulite busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu pesto si paste proaspete:

  1. Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei.
  2. Spalati cu apa rece fructele de mare.
  3. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele.
  4. Fierbeti respectand instructiunile.
  5. Scurgeti pastele  de lichid.
  6. Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul.
  7. Taiati ceapa rondele si tocati usturoiul.
  8. Caliti-le usor in ulei de masline. Sarati.
  9. Adugati fructele de mare si caliti impreuna maximum 5 minute.
  10. Adugati rosiile cherry din borcan, pesto, pudra de ghimbir si cea de chilli.
  11. Amestecati cu grija sa nu zdrobiti fructee de mare .
  12. La sfarsit in acelasi vas se amesteca si truciolli [ pastele proaspete ].
  13. Gustati si adugati sare daca mai este nevoie.
  14. Serviti preparatul cald decorat cu mult busuioc verde.

TIPS-URI

1

Eu fierb pastele cu 2-3 minute mai putin decat timpul indicat pe instructiunile de fierbere. Imi plac  al dente, putin tari. Oricum amestecate in preparat vor absorbi din lichid si se vor mai inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu pesto si paste proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]