Zilele astea in Italia sunt zile de carnaval...si cu ocazia asta am adus niste gogosele foarte bune :) care se prepara cu ocazia carnavalului ...
Foarte usor de preparat...
Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta si amestecam .Trebuie sa rezulte un aluat elastic.Daca e prea tare,adaugam 1-2 linguri de lapte. Aluatul il punem in frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 minute,punem pe foc o olita cu mult ulei si asteptam sa se incalzeasca. Cu o lingurita luam din aluat si punem in ulei la prajit, Cand sunt rumenite pe toate partile,le scoatem si le punem pe o tava pe care am pus hartie de bucatarie. Continuam cu tot aluatul. Inainte de servire le ornam cu zahar pudra.
Sunt bune atat calde cat si reci.
1
se pot adauga stafide sau lichior...la aluat
2
zaharul il puneti cum preferiti in plus sau mai putin..depinde de gusturi.