Friptura rosie de porc la cuptor

de Valclaudia in Porc, 1 Iun 2015 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1200 g pulpa de porc
  • jumatate cutie rosii pasate
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin si maghiran uscat (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura rosie de porc la cuptor:

Carnea de porc se clateste sub jet de apa rece, apoi se taie felii de grosimea unui deget.

Presaram peste feliile de carne sare si piper dupa gust.

Amestecam intr-un castron rosiile pasate cu uleiul si busuiocul uscat, apoi adaugam bucatile de carne si le amestecam cu sosul rosu din rosii pasate.

Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam carnea la marinat cateva ore (de seara pana dimineata am lasat-o eu).

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Asezam carnea in tava, turnam si sosul in care am marinat carnea, presaram dupa gust rozmarin si maghiran uscat si dam apoi tava la cuptor pentru cel putin 1 ora.

Dupa 40 minute soatem tava din cuptor si intoarcem bucatile de carne sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

AM servit aceasta minunata friptura rosie cu piure de cartofi presarat cu marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura rosie de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu praz si ardei copt