Friptură din felie de pulpă de porc

de diaconta in Porc, 1 Ian 2013 | 8243 vizualizari

 

Grozavă iese friptura din felia de pulpă de porc,sau „capacul” de la pulpă cum i se mai spune.Atât de fragedă că dacă nu aş avea mustrări de conştiinţă aş putea s-o dau gata de una singură.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc felie pulpa de porc cu os(1 kg)
  • Sare,piper,boia
  • Pudra de ghimbir
  • Mustar
  • Usturoi
  • Rozmarin proaspat
  • Ulei
  • Ceapa uscata
  • 100 ml vin rosu
  • Suc de portocala
  • Morcovi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură din felie de pulpă de porc:

Am condimentat carnea cu sare,piper si boia si am lasat-o la rece pâna a doua zi.

A doua zi am prajit carnea într-o tigaie pe ambele parti,fara s-o înţep cu furculiţa,am întors-o cu o lingura de lemn.

Am transferat-o apoi într-un vas de ceramica,am facut un amestec din mustar,ulei ,boia,pudra de ghimbir si usturoiul zdrobit.

Am uns deasupra carnea cu acest amestec.

Am pus  ceapa taiata felii si morcovul taiat peste carne,vinul,sucul de portocala,putina apa si rozmarinul.

Am acoperit cu folie si am lasat la cuptor o ora.spre final scoatem folia si lasam sa se rumeneasca frumos.Am mai stropit din când în când cu lichid ca sa nu se arda.

Am servit cu piure de cartofi si moare de varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură din felie de pulpă de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

diaconta 1

07.01.2013, 09:14

Multumesc Sebi

mihaelar63 1

10.01.2013, 15:57

Inca nu esti iremediabil pierduta daca mai ai mustrari . Si noi nu ne pierdem speranta , avem sanse vreodata sa gustam

diaconta 1

10.01.2013, 22:02

Mihaela))) sper ca nu m-am pierdut de tot.
Ma pregatesc de putina dieta asa ca ma cam mustra constiinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa porc dulce-acrisoara