Friptura de porc, in crusta de mustar

de Merisor in Porc, 19 Mar 2015 | 8868 vizualizari

 

Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen.
Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc, in crusta de mustar:

Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.

Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.

Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si  omogenizam bine totul.

Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.

Eu am tinut-o cam trei ore.

Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi, eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Merisor 1

25.03.2015, 08:03

Raluca, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut!

cristeena20 1

25.03.2015, 17:02

Vai ce buna este!!!Si pe asta o pun pe lista de facut curand!!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc