Friptura de porc elvetiana

de Sidy in Porc, 15 Dec 2010 | 7025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox)
  • 100g unt
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml supa carne
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 700 g cartofi
  • usturoi granule
  • chilli
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • mustar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc elvetiana:

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora.

Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se rastoarna vinul rosu si se lasa sa fiarba pina iese mirosul de alcool. Se adauga supa, carnea intreaga, morcovii taiati in bucati mari, telina taiata felii si ceapa taiata in doua( dupa ce a fiert se scoate si se arunca) Se fierbe la foc mic , acoperit, cam 2 ore.

Se face pireul de cartofi in care se adauga si telina fiarta si facuta pasta impreuna cu cartofii. Se presara patrunjel verde tocat,deasupra. In sosul rezultat de adauga 2 bucatele de unt si se amesteca pina se topeste untul. Sosul va fi mai cremos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc elvetiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava