Friptura de porc cu cartofi condimentati

de geobucataras in Porc, 19 Ian 2014 | 4643 vizualizari

 

Este o retete si simpla, dar foarte gustoasa care merita incercat

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc ( eu am folosit ceafa de porc)
  • pun pahar mare vin rosu
  • o cana mare de apa
  • 300 ml ulei
  • 3 foi dafin
  • condiment pentru friptura ( sare, piper,boia dulce, oregano , busuioc )
  • 3 catei de usturoi
  • 10-12 cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu cartofi condimentati:

Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert intregi, dupa care taiem carnea felii cu grosimea aprox a unui deget, condimentam carnea, o asezam in tava, turnam apa, vinul si uleiul, punem foile de dafin si usturoiul dupa care bagam la cuptor la foc mediu pentru aprox 50 de minute, pana se rumeneste carnea.

Cartofii dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, dupa care ii taiem cubulete,iar dupa aceea ii punem din nou pe foc intr-un pic de ulei de la friptura, adaugam cartofii si punem acelasi condiment ca si la friptura, mai lasam 2 minute pe foc dupa care oprim.

Este foarte usor, sper ca o veti incerca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi condimentati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:40

O bunatate !

Alexandra Burz 1

22.01.2014, 23:56

ma faci sa salivez acum in miez de noapte

geobucataras 1

23.01.2014, 00:06

macar atat pot sa fac ptr tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]