Friptura de porc cu carnati si rozmarin

de Corinuta in Porc, 20 Mar 2013 | 10450 vizualizari

 

Ei bine, de pe bucataras m-am inspirat dar...nu mai stiu de la cine :D Oricum a fost o friptura de porc foarte buna, am facut-o si de sarbatori pentru ca nu necesita multa munca si in timp ce se face poti pregati altceva.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de porc sau cotlet
  • 600 g carnati
  • 10 catei de usturoi
  • o canita de vin
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • sare, piper, ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnati si rozmarin:

Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc, cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite.

Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si putina apa, se acopera cu o folie si se da la cuptorul incins 40-50 de minute. Se scoate folia si se mai lasa friptura de porc la cuptor pana se rumeneste frumos.

Friptura de porc se serveste cu piure, orez , cu muraturi sau cu mamaliguta si usturoi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnati si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pulpa de porc si carnati cu vin alb