Friptura de miel la tava

de mihaelar63 in Oaie, 21 Mai 2012 | 7348 vizualizari

 

De doua ori pe an mananc mielut , de Pasti o friptura si inca o data, o tocanita .
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara cu un chef australian .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel [2 , 5 kg ]
  • 2 fire carnat afumat
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta ardei rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 'egatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 /2 lingurita piper macinat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie

Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul  cimbrul si ulei  ulei .

Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .

Se presara jumatate din verdeata tocata si felii de carnat .

Se da la cuptor intr-o tava in care s-a adugat o cana de apa si acoperita de folie de aluminiu , timp de o ora .

Se indeparteaza folia se mai lasa 30 min la foc mic sa se rumeneasca bine .

Se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .

Se poate servi cu garnitura preferata sau cu o salata de cruditati cum am ales noi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:16

delicioasa

kukibella 1

23.05.2012, 22:54

puidebucatar 1

22.07.2012, 10:03

Da foarte buna,pulpa de miel a fost partea cea mai cautata a unui meniu de la o nunta....tare tare tare :::

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel la cuptor