Friptura de miel cu vin

de Rahela Velicu in Oaie, 23 Apr 2017 | 2729 vizualizari

 

Foarte gustoasa, merge de minune cu o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • carne de miel
  • 300 ml vin alb sec
  • ierburi aromate sau ( oregano, patrunjel, marar,cimbru,tarhon)
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 50 ml apa
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • ghimbir macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu vin:

Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute.

Daca este nevoie, adaugati mai multa apa. Din cand in cand, intoarcem carnea sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Servim friptura cu o salata sau o garnitura de cartofi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi vin alb sec sau vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor