Friptura de antricot cu cartofi la cuptor

de gugugh in Vita, 9 Dec 2010 | 7815 vizualizari

 

fff buna

 

INGREDIENTE

  • antricot de manzat
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 cepe mai mici
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 boabe piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 linguri suc rosii sau ketchup
  • 1 pahar vin
  • 2 cani apa calda
  • cartofi pt copt
  • putin cimbru
  • sare
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de antricot cu cartofi la cuptor:

Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte.

Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai grosutze, ceapa solzisori mai mari.

intr.un vas , eu am folosit de yena, punem morcovul , ceapa, cimbrul, usturoiul( tb doar strivit), boabele de piper si foile de dafin si deasupra antricotul prajit in prealabil, sucul de rosii sau ketchup.ul si cele 5 linguri rase de ulei. Turnam apa fiarta  si la cuptorul preincalzit.

lasam sa se patrunda bine carnita , o mai intoarcem din cand in cand si cand a scazut jumate din sos, punem si vinul si lasam sa scada sa ramana un sos mai consistent.

cartofii ii curatam , spalam si ii taiem rondele mai grosutze, punem intro tava putin ulei , cartofii, sa nu fie in strat  prea gros, sare putin piper si 2-3 catei usturoi zdrobiti si al cuptor cu ei pana sunt gata.

 

TIPS-URI

1

reteta era cu o singura cana de apa calda eu am pus 2 in reteta ca sa iasa mai fraged antricotul.

2

tava in care facem cartofii tbsa fie de teflon ca sa nu se lipeasca cartofii

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de antricot cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

LUK 1

09.12.2010, 23:55

cam cat timp ai lasat carnita la cuptor?arata bine si cred ca are o aroma...super

gugugh 1

10.12.2010, 07:31

pai am lasat ceva ca sa se patrunda bine , vreo 2 ore dar aroma a fost super ...

lilik 1

10.12.2010, 15:45

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca pe pat de cartofi si dovlecei