Frigarui de pui cu pachetele de vinete

de Julie in Pui, 28 Aug 2010 | 6091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei
  • sare, piper
  • 1 vanata

Pentru pachetele:

  • 2 rosii
  • sare, piper,
  • zeama de lamaie

Pentru sos de rosii:

  • 2 rosii coapte,
  • 2 catei de usturoi,
  •  2 linguri ulei,
  • busuioc, sare,piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui cu pachetele de vinete:

Frigarui:
Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri.
Se amesteca zeama de lamaie cu ulei sare , piper.
Se pun fasiile de pui  in acest amestec si se lasa la marinat 2 ore.
Se infig apoi pe bete de frigarui si se frig  pe grill sau gratar.

Pachetele cu vinete:
Vanata se spala si se taie felii subtiri pe lungime, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze , si se presara cu sare.  Rosiile se taie rondele, se condimenteaza cu sare si piper.  Se fac pachetele din fasii de vanata si cate doua rondele de rosie apoi se prind cu scobitori. Se stropesc cu ulei si se frig  pe gratar sau grill, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Sos de rosii:

Se decojesc rosiile coapte , se taie in cuburi mici , se amesteca cu usturoiul
zdrobit si uleiul , se condimenteaza cu sare, piper dupa  gust si se aromatizeaza cu busuioc maruntit.

Frigaruile de pui se servesc fierbinti alaturi de pachetelele de vinete
si stropite cu sosul de rosii coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu pachetele de vinete" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Magluba