Frigarui balineze - Sate Lilit

de Catalina L in Pui, 24 Sep 2017 | 3195 vizualizari

 

O reteta indoneziana foarte populara - frigaruile balineze originare din capitala Bali.
Sosul nu ne-a convins (noi am preferat un sos picant), iar frigaruile le-am gasit bune, dar preferatele noastre raman cele satay- vezi reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/frigarui-balineze-sate-lilit.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de pui
  • 60 g de nuca de cocos
  • 1 ceapa
  • 5 linguri sos soia
  • 1 linguritia pudra de coriandru
  • 1 lingura pudra de curcuma/tumeric
  • 1 lingura pudra de curry
  • 1 varf de piment
  • ½ lime -lamaie verde
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei vegetal

Pentru sos :

  • 60 g de alune nesarate
  • 50 g apa
  • ½ lime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui balineze - Sate Lilit:

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.

Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.

Amestecati totul bine.

Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.

Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.

Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.

Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.

Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.

Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).

Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui balineze - Sate Lilit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu nuca de cocos