Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Porc, 11 Feb 2013 | 4549 vizualizari

 

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia.
Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana.
Caïon = denumire pentru porc in departamentul Savoie.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml vin rosu
  • 75 ml coniac
  • 2 cepe
  • 250 ml supa de legume (1 morcov, telina, ardei gras, pastarnac, cartof, ciuperci etc.)
  • tarhon, cimbru verde si uscat
  • faina alba
  • un polonic de smantana proaspata
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport):

Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din baitz, stoarceti-le bine si puneti-le pe un prosop absorbant cu care le tamponati bine. Dati-le prin faina si puneti-le imediat la prajit intr-o tigaie mai mare, antiaderenta, in care ati pus uleiul de masline ramas si cepele tocate marunt.

Prajiti carnea, amestecand din cand in cand, pana devine usor maronie. Adaugati apoi supa de legume, vinul rosu si baitzul in care s-a marinat carnea.

Se lasa sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, ~2 ore pana se inmoaie foarte bine carnea si scade sosul. Adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba inca 15 minute. Mancarea este gata. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am simtit nevoia sa mai pun putina boia iute si un praf de usturoi granulat.

2

In baitz am pus si doua foi de dafin sfaramate.

3

Am decorat cu patrunjel, cimbru si cateva feliute de morcov din supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi de porc in sos dulce-acrisor