Fondant de ciocolata

de Floryella78 in Dulciuri, 3 Iun 2016 | 3454 vizualizari

 

Un desert clasic francez,o prajitura cu ciocolata delicioasa simpla si totodata poate impresiona daca avem invitati la masa, minunata pentru a ne ridica moralul sau pur si simplu pentru a imparti-o cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 grame unt
  • 40 de grame faina sau amidon de porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant de ciocolata:

Se topeste untul cu ciocolata la foc mic ,amestecam, punem zaharul amestecam bine si lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale intregi unul cate unul amestecam dupa fiecare iar la final adaugam faina sau amidonul si omogenizam.

Incalzim cuptorul la 180 de grade,punem compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 30 de minute.Nu trebuie copt prea mult, interesul e ca prajitura sa fie un pic moale la mijloc.dupa ce sa copt o lasati sa se raceasca si o puteti servi fie rece dupa cateva ore la frigider fie imediat.

TIPS-URI

1

Daca puneti amidon de porumb in loc de faina obtineti un desert fara gluten

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin