Foietaj cu branza dulce

de Irina in Prajituri, 2 Dec 2011 | 9254 vizualizari

 

Va prezint reteta mea de foietaj cu branza dulce: simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de placinta
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 250 g smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu branza dulce:

Intrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica.

Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare foaie in parte.

Am amestecat intr-un castron branza cu ouale, smantana si zaharul, am pus putina esenta de rom si un praf de sare. Ideal era sa pun si stafide, dar de data asta nu am avut in casa...

Am asezat in tava trei foi unse, am pus peste ele umplutura si deasupra celelalte foi, unsa fiecare in parte, inclusiv ultima.

Am dat la cuptor placinta, urmarind-o din timp in timp sa nu se rumeneasca prea tare. Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat pentru a nu se intari foaia de deasupra. Excelenta a iesit!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Irina 1

03.12.2011, 11:07

Pai normal ca pentru tine, Gaby si pentru Medi si pentru cine mai doreste... asta ca sa nu se supere nimeni.

Lau 1

03.12.2011, 17:15

place

doinita2ina 1

09.02.2013, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plum pie